Kinderen

Wie van jullie is weleens heel blij? Of boos? Wie van jullie is weleens bang of verdrietig? Vast wel iedereen.

Dat zijn zomaar wat dingen waar je over na kunt denken of nog beter, over kunt praten met je ouders, je juf/meester of je klasgenootjes. Er zijn nu eenmaal dingen in het leven die je niet zomaar kunt leren, maar waar je soms wel moet kiezen.

Kiezen vind jij dat ook moeilijk? In de HVO les zul je merken dat jij daar niet de enige in bent. Een ander onderwerp is, verjaardagen.. Vier jij jouw verjaardag? En hoe vier jij jouw verjaardag dan? 

Vieren in Mexcio

In Mexico vieren veel kinderen hun verjaardag met een Piñata. Dit is een felgekleurde figuur, meestal gemaakt van papier-maché, die traditioneel gevuld is met zoetigheden, vruchten en cadeaus.

Meer

Praat je graag over verschillende onderwerpen, dan denk ik dat HVO ook iets is voor jou!

Tijdens het vak HVO, dat drie kwartier in de week duurt, ga je met je klasgenootjes over dit soort dingen aan de slag. Dat kan door middel van een filmpje, tekening of een spel, een gesprek in kleine groepjes of met de klas. De HVO-juf of meester zet jullie op allerlei manieren aan het denken over lastige, leuke vragen of problemen waar je soms mee te maken hebt als kind.

Lijkt het je leuk om hier meer over te weten of eraan mee te doen? Dat kan door je op te geven voor de HVO-lessen. Vraag ernaar bij je juf of meester.

 

Wat vinden andere kinderen van de HVO-lessen...

Ik vond het superleuk om te ontdekken wat ik wel of niet mag
Eline, groep 5

Als ik de baas ben van deze school dan moet iedereen lief zijn tegen elkaar
Amy, groep 5

Dat vind jij, maar iemand anders vindt iets anders
dialoog in groep 3

Het leven is niet eerlijk, maar je kunt het wel een beetje eerlijker maken
Danto, groep 8

Ik heb geleerd dat iemand niet moet vooroordelen
Suus, groep 7

Wat heftig, meester!
Sophie, groep 8 over de brief van de gedetineerde