Wat zou jij doen?

Ken jij een kind met een interessant dilemma?

Het televisieprogramma Wat zou jij doen? van HUMAN/ZAPP zoekt kinderen van 10-12 jaar die aanlopen tegen moeilijke, rare, praktische of grappige dilemma’s. 

De dilemma's kunnen echt overal over gaan. Bijvoorbeeld: (cyber-)pesten, verliefdheid, vriendschap, identiteit, scheiden, de thuissituatie, sociale media, groepsdruk, leerproblemen, ziek zijn of opgroeien met een ziek familielid, ADHD, armoede, heimwee, het klimaat, etc. 

In de serie wordt het verhaal verteld vanuit de belevingswereld van het kind. Een herkenbaar verhaal met verschillende kanten die, nadat je ze gehoord hebt, vaak even goed te begrijpen zijn. Vervolgens reageert een groep kinderen op het dilemma. Wat vinden zij de beste oplossing? Wat zouden ze zelf zouden doen in een vergelijkbare situatie? Wat adviseren zij de hoofdpersoon?

Ken jij een kind tussen de 10-12 jaar die aanloopt tegen een dilemma en het leuk vindt om dit te delen? Mail dan naar maaike.witlox@cccp.nl of bel mij op 06-25334825.

Het is ook mogelijk om de redactie uit te nodigen op school. Er zal dan een korte les gegeven worden over het hebben van een dilemma en meer uitleg worden gegeven over het programma. Heb je hier interesse in? Neem tevens contact op met researcher Maaike Witlox.