Lily en Jamal

In gesprek aan de hand van verhalen

Zoals sommige van jullie weten zend ik verhalen de wereld in door het schrijven en illustreren van kinderboeken. Hoe meer kinderen er voorgelezen worden hoe beter. Als voormalig hvo docent kun je verwachten dat ik de kinderen graag uit de tent lok door vragen te stellen. Daarom staan er na ieder verhaal een aantal vragen. Nee, niet om te meten of ze de tekst goed hebben begrepen, maar om hun eigen ervaringen onder woorden te brengen en dit met anderen te delen.

Een ander gebied waar ik aan wil bijdragen met mijn boeken is het ontwikkelen van creativiteit, vormkracht en zelfvertrouwen. Na ieder verhaal vind je een creatieve opdracht, gericht op samenwerking, of jezelf ontdekken in een creatief proces ongeacht het resultaat. De meeste verhalen zijn tot en met groep 4 geschikt. Zoals het boek: Lily maakt nieuwe vriendjes. Daar staan 6 voorleesverhalen in, over nieuwe vriendschappen, kennis maken, anders zijn, geheimen, speelgoed delen e.d. Met vragen en doe-ideeën.

In ‘Lily geeft een griezelfeestje’ gaat het over het verschil van griezelen of echt bang zijn. En zijn je ouders ook wel eens bang? In één van de verhalen gaat er een huisdiertje dood. Wat doe je als je zoiets meemaakt?

Lily en Jamal zijn de hoofdpersonen in deze serie boeken. Het zijn mijn eigen kleinkinderen die net als alle andere kinderen heel veel avonturen meemaken in hun leven. Maar hoe een avontuur wordt beleeft is voor ieder kind weer anders….

Ik zou er pagina’s over vol kunnen schrijven, maar ik kan jullie beter kennis laten maken met mijn
gratis Ebook.


Veel plezier ermee!
Isabel van Duijne

Wil je meer lezen...